jobb jobb jobb, och lite plugg..

Den 2012-11-29, kl 22:32:49
Filed in Bakom kameran, Ebba, Självporträtt, Vardag | Kommentarer: 4
 
Sitter och skriver med små pauser för hickan som tydligen skulle drabba mig just ikväll.. Efter mycket tjat från familj och vänner, efter funderingar, så skapar jag mig en facebook-sida för mitt fotograferande. Håller även på med hemsidan, den är nästintill klar. Lite andra bilder ska in, den nya prislistan + webbhotell. 
 
Imorgon efter skolan åker jag raka vägen till Mariestad för att göra ett jobb för tidningen. Efter det är tanken att jag ska hitta en buss som går ut till Vadsbo Veterinär så jag kan börja fixa inför lördag då jag kommer fota katter mellan 10-14. Är kattens dag då så kommer vara olika aktiviteter och då bl.a fotografering. På söndag förmiddag kommer Anna, Mårten och deras hund Babsan hit för en julkortsfotografering! Det är fullt upp, men det är riktigt kul :)

Byebbaleijon @ Instagram

Den 2012-11-25, kl 20:34:45
Filed in Bakom kameran, Ebba, Vardag | Kommentarer: 0
 
Har ni instagram? Glöm inte att följa mig då, heter Byebbaleijon!

paket på posten igen!

Den 2012-11-24, kl 21:14:17
Filed in Djur, Hund, Katt, Studio, Vardag | Kommentarer: 2
 
Var och hämtade ut mina softboxar på posten idag, och efter några timmar instäng med en katt, en hund och mig själv har jag fått riktigt bra bilder faktiskt. Är sjukt nöjd över resultaten, ser verkligen fram emot nästa helg och hoppas på sammarbetsvilliga katter och härliga människor bara! Fotade även lite självporträtt, trivs ju bättre bakom en framför kameran. Men är ändå ganska kul framför också. Ska ha en av bilderna till min hemsida. Var längesedan jag pillade med den men satt i en två timmar igårkväll och ska försöka få den klar nu!
 
Vad tycker ni om resultatet?

Collage-Fobier

Den 2012-11-23, kl 20:24:57
Filed in Collage | Kommentarer: 0
 
Dagens Collage! Har ju inte skrivigt så mycket om Collage, det är iallafall lokaltidningens ungdomsredaktion, och det är där jag jobbar som fotograf. Vi har ett uppslag (oftast, om inte så är det iallafall en sida) varje fredag. Vi är två fotografer och fyra som skriver, ett härligt gäng! Denna vecka var det min, Kira & Linns tur. Kira intervjuade en psykolog ang fobier, och Linn intervjuade en tjej som har tryphopobia (?).

Tjejen som Linn intervjuade villa vara anonym så jag tog en bild som hade med en av de vanligaste fobierna att göra. Bildtexten lyder: "Att vara rädd för att möta andra människor är en av många plågsamma fobier som finns". Har idag fått höra av många att de tyckte bilden var cool, är ganska nöjd med den också. 

Vill ni veta en hemlis: De tre personerna som passerar, det är jag alla tre!

Ellen

Den 2012-11-22, kl 21:28:00
Filed in Photoshop, Porträtt, Vardag | Kommentarer: 0
Canon EOS 60D + Canon 70-200 f/2,0L & Canon EF 50 f/1,8
 
Här kommer en hög med bilder från när jag fotade Ellen häromdagen! Blev ganska nöjd med resultatet, nu i efterhand tycker jag väl att jag kunnat pressat ISO´n lite och ev. jobbat mer i PS. Men äsch, detta får duga, vi lär väl fota snart igen!

I förrgår beställde jag hem två softboxar med lampa. Alltså inte blixt, utan det lyser hela tiden. Eftersom att jag bl.a ska fota katter (nästa lördag) så kan det ju vara bra med serietagning, och det funkar ju så mycket bättre om det är fastljus. Hoppas hoppas att de kommer imorgon så att jag kan leka lite i helgen!

 

Frank & Aron!

Den 2012-11-21, kl 20:48:00
Filed in Djur, Hund, Vardag | Kommentarer: 0
Sötnosarna Frank & Aron, min syster och mammas hundar. Min syster jobbade så länge idag så vi fick agera bebisvakt. Dom är ju abra för goa alltså! Nu ska jag iallafall setill att jag blir klar med bilderna till Ellen som hon ska få imorgon och sen försöka lära mig hela min engelskaredovisning utantill, önska mig lycka till!

Två

Den 2012-11-18, kl 23:43:00
Filed in Porträtt | Kommentarer: 0
Canon EOS 60D + Canon 70-200 f/2.0 L

Fotografering med Ellen

Den 2012-11-18, kl 18:42:27
Filed in Behind the scenes, Porträtt, Vardag | Kommentarer: 0
Snygga Ellen som kommer döda mig för att ha lagt ut dessa.. ;)

Steg upp tidigt för att åka iväg till Tibro för kursavslutning och träning med hundarna. När jag kom hem samlade jag ihop min utrustning och annan skit, hoppade på cykeln och mötte upp Ellen. Vi cyklade till en lite stig/väg som ledde ut i skogen och jag fotade Ellen. Hoppade runt blad träd och grenar, över åar och försökte bryta en och annan gren. Har nu kollat igenom bilderna och är ganska nöjd! Har dock sjukt mycket att göra så får redigera dom imorgon. Nu ska jag redigera lite bilder till tidningen och göra klart en engelskaredovisning som ska vara klar tills imorgon!

jaha?

Den 2012-11-15, kl 21:28:17
Filed in Ebba, Photoshop, Självporträtt, Vardag | Kommentarer: 0
Gammal bild som jag redigerat om på nytt..
 
Sitter på mitt golv i raggsockar lyssnandes på luckiest girl och packar iordning kameraväskan. Borde plugga men har verkligen ingen ork. Borde städa min garderob och rensa. Borde skriva en intressant blogg. Det är mycket man borde men inte gör.. ;)
 
Har seriöst ingen aning om vad och hur jag ska blogga. Fotar inte så mycket "vardag", dels för att det är mörkt vid 4 och jag kommer hem halv 4 på dagarna så känner inte suget att rusa ut med kameran det första jag gör. Ställa mig framför kameran är något jag gör sällan. Vill fota mer porträtt! Lyckligtvis har jag lurat med min vän Ellen ut på söndag, så ska fota henne lite. Vill ha inspiration till att blogga, men somsagt. Vad?

Paraply eller Softbox?

Den 2012-11-13, kl 22:46:00
Filed in Utrustning, Vardag | Kommentarer: 0
Fick ju förfrågan om att fota katter den 1 december, och har ju alltid varit lite sugen på en studioutrustning men inte riktigt haft råd eller känt så stort behov av det. Men har iallafall tänk att köpa mig två blixtar, men då är ju frågan, softbox eller paraply. Hittade denna videon och tyckte den var riktigt bra. Så tycker att alla som undrar bör ta sig en titt!

Grön grupp

Den 2012-11-13, kl 10:12:21
Filed in Sport | Kommentarer: 0
Canon EOS 60D + Canon 70-200 f/2.0 L
©Ebba Leijon
 
6 bilder från i lördags då jag fotade konståkning-grön grupp på Töreshov. Tycker själv bilderna blev helt okej, andra gången i ishall men första gången konståkning. De gjorde ju inga jätte advancerade grejer och det gick inte för snabbt så han med att se vart de tog vägen.. ;) Mer kommer!

 

 

Förebild och förberedelser

Den 2012-11-10, kl 23:53:00
Filed in Bakom kameran, Sport, Vardag | Kommentarer: 1
Canon EOS 60D + Canon 70-200 f/2.0 L
© Ebba Leijon
 
Hej på er, äntligen helg! Har haft 4 jobb åt tidningen denna vecka, 2 repotagejobb och 2 luciajobb. Sov hos Alicia inatt, hade pokerkväll med med ett gäng goa grabbar igårkväll och imorses traskade vi in till ishallen. Alicia tränade först en av sina grupper och sen var det dags för mini/klubbtävling (konståkning). Självklart fotade jag, dock bara henness grupp på 9 duktiga tjejer! Mer bilder kommer när jag får tid att sätta mig ner och redigera dom. För imorgon ska jag upp till Laxå för en heldag i vallning med en av hundarna, så finns inte mycket tid över.. 

Kom precis hem från jubileumsfest i Skövde med god mat och trevliga människor. Fick då höra hur duktig jag är och att jag är en sån förebild och att jag kommer komma långt. Tack tack och åter tack. Det värmer gott! ♥

Paket!

Den 2012-11-05, kl 22:44:00
Filed in Bakom kameran, Ebba, Utrustning | Kommentarer: 0

 

Jag vet vart jag kommer ta vägen imorgon efter skolan. Eller ja, efter skola, tandläkare och sjukgymnast. Till affären för att hämta ut min blixt som kom idag. Passar perfekt då jag ska fota ytterligare en lucia innan mötet på tidningen imorgon. Fotade även en i lördags också, och det var dom två jag fick i uppdrag att fota. 

 

Har fått ett litet "erbjudadnde" idag också, att fota katter på kattensdag i Mariestad den 1 december. Funderar på det, de vore kul men har ju inte riktigt utrustning till det. Skulle egentligen behöva en helt annan blixt, men men.. Vi får se, för det vore riktigt kul!


halloweenfest

Den 2012-11-03, kl 16:45:01
Filed in Ebba, Självporträtt, Vardag | Kommentarer: 0
 
Tänkte bara kika in och önska er en fin lördagskväll, själv ska jag på halloweenfest, eller snarare halloweenmiddag på BHK. Kameran är med då jag ska fota åt BHK så slänger säkert in några här senare!

chess ♥

Den 2012-11-02, kl 21:55:31
Filed in Djur, Hund, Vardag | Kommentarer: 1Canon EOS 60D  + Canon EF 70-200mm f/2.8L